Prečo sa moja firma v Google vyhľadávaní nezobrazí?

Prečo sa moja firma v Google vyhľadávaní nezobrazí?
Odhaduje sa, že viac ako polovica vyhľadávaní na stránke Google sa vykonáva pod “lokálnym zámerom”. Samozrejme, keď hľadáte právnické služby alebo doktora, očakávate, že sa vám hľadané výsledky zobrazia z vášho okolia. Takže ak si svoje lokálne SEO nenastavíte správne, takto jednoducho môžete stratiť potenciálnych zákazníkov.

Zobrazenie vo vyhľadávaniach s dôrazom na lokálny dopyt je niečo, na čo by mali podniky s určitosťou dohliadať. Nárast vyhľadávania cez mobilné telefóny tento koncept ešte posilnil. Lokálne SEO má vysokú konkurenciu a pokiaľ ide o akúkoľvek SEO stratégiu, treba mať na pamäti, že sa Google neustále v aktualizáciách a v algoritmoch mení. 

Tu je zoznam krokov, ako správne začať:

Dbajte na názve a meta popisku  

Názov (title) a meta popisky (meta description, v článku to môžeme nazvať aj perex) sú základné prvky, ktoré napomáhajú čitateľom dozvedieť sa, o čom je vaša webová stránka a jej jednotlivé podstránky. Nezabudnite, že mnoho užívateľov výsledné vyhľadávanie len rýchlo skenuje očami, takže tieto popisky by mali byť stručné a naplnené potrebnými informáciami. 

Dĺžka titulku je od 50 - 60 znakov.

Dĺžka meta popisku je od 150 - 200 znakov.

V týchto dvoch častiach by určite malo byť umiestnené kľúčové slovo alebo slovná fráza. Ak používate WordPress, jednotlivé články môžete analyzovať a prispôsobovať pomocou pluginu Yoast SEO Plugin. Čo je úžasné, v základnej verzii, ktorá je úplné dostačujúca, sa dá stiahnuť zadarmo.

Ak sa chcete zameriavať na lokálne vyhľadávanie, uistite sa, že ste názov mesta alebo geografickej oblasti pridali do kľúčového slova. 

Registrácia na online adresároch

Firmy majú prístup do najrozličnejších online adresárov, z ktorých najznámejší je profil na Google Moja firma. 

Proces overovania je jednoduchý. Spoločnosť Google vám zašle PIN kód na overenie vašej firmy a všetko čo potrebujete urobiť je prihlásiť sa do služby Moja firma na Googli a zadať číslo PIN. To spoločnosti Google vykazuje, že vaša firma je legitímna. Po overení môžete optimalizovať svoj opis a všetky potrebné informácie, aby ste zákazníkom uľahčili rozhodovanie pri vyhľadávaní relevantného výsledku. 

Ďalej odporúčame vašu firmu zaregistrovať do katalógov ako sú azet.sk, zoznam.sk, centrum.sk a supernavigator.sk.

Aktívne online recenzie

Nie je žiadnym tajomstvom, že online recenzie zohrávajú dôležitú úlohu pri rozhodovaní v nákupnom procese. V skutočnosti štúdie zistili, že až 84% spotrebiteľov týmto informáciám dôveruje, rovnako ako osobným odporúčaniam. 

Spoločnosť Google si na recenzie takisto potrpí, preto by malo byť vo vašom záujme ich neustále získavať. Sociálne siete a Google sú priame kanály, ktoré ľudia hľadajú, pokiaľ sa jedná o pozitívne alebo negatívne recenzie a taktiež majú vplyv na výsledky vyhľadávania. 

Vytvárajte lokálny obsah

Ak chcete byť vo výsledkoch vyhľadávania na vyšších priečkach, musíte tvoriť obsah, ktorý sa bude vzťahovať na oblasť vašej prevádzky. Môže to byť prostredníctvom príspevkov v blogoch, kde je najlepšie zachovať dĺžku textu od 300 - 350 znakov. 

Určite odporúčame vytvárať obsah aj na sociálnych sieťach, keďže drvivá väčšina ľudí sa na váš web dostane hlavne cez Facebook. 

Zdroj: www.searchenginewatch.com