Blogom ku zvýšeniu návštevnosti vašej stránky

Blogom ku zvýšeniu návštevnosti vašej stránky
Je potrebné zaviesť ku svojej webovej stránke aj blog? Túto otázku si často pokladajú majitelia malých firiem, ktorí nemajú čas alebo kapacitu napísať vysokokvalitný kontent. Aj keby mali, nevedeli by, o čom písať. Veľa firiem si vybudovalo svoj biznis aj vďaka blogovaniu a vytváraniu kvalitného kontentu. Zvyšuje to výsledky vo vyhľadávaniach a ovplyvňuje samotný predaj.

Niektoré podniky preferujú blogové platformy, ktoré sú zadarmo ako napr. WordPress.com alebo weebly.com. Je to jednoduchšie na používanie a častokrát si ich viete prispôsobiť podľa seba bez IT-čkára. Takáto platforma vám ponúka doménu v tvare nazovspolocnosti.wordpress.com. Pokiaľ je blog závažnou súčasťou vášho podnikania, je lepšie ponechať ho na vašej primárnej doméne, čiže napr. www.vasastranka.com/blog

Čo môžete teda s blogom získať? 

Zvyšovanie návštevnosti stránky

Pokiaľ ide o výsledky vyhľadávania, môžeme povedať, že blogovanie je ako rybárčenie. Čím viac háčikov máte vo vode, tým máte viac šťastia, že chytíte rybu. Takto isto je to aj s blogom. Čím viac kontentu na stránke máte, tým viac sa vaša doména bude zobrazovať v Google search-i. Zlepšuje to viditeľnosť organického vyhľadávania a návštevnosť webovej stránky. Každý nový článok, ktorý publikujete, je akoby hodenie ďalšieho háčika do vody. 

Vytvorenie stratégie:

  1. Dôležitý publikačný plán.
  2. Spísanie produktov/hodnôt - čo idem komunikovať.
  3. Porovnávanie konkurencie.
  4. Nastavenie pomeru obsahu:
  • 50% - budovanie povedomia o značke, aby čitatelia firmu spoznali.
  • 44% - starostlivosť o existujúcich zákazníkov, pridávanie užitočných typov a trikov.
  • 5% - vyvolanie túžby po produkte pozitívnymi príkladmi.
  • 1% - priama výzva k nákupu.
Kontent ako zásluha toho, že bude vaša doména viac viditeľná.
Kontent ako zásluha toho, že bude vaša doména viac viditeľná.

Komunikácia so svojim publikom

Starostlivo vytvoreným kontentom na stránkach, napr. "Home page" alebo stránka "O nás" môžete predstaviť vašu spoločnosť osobnostného hľadiska. Kvalitným kontentom dokážete odprezentovať v čom vaša firma podniká, o čo sa zaujíma, prípadne predstaviť svojich zamestnancov. Blog prináša úžasné možnosti ako predviesť svoju identitu, budovať dôveryhodnosť značky a predviesť kvality brandu. 

Tvorba ideí:

Tvorba vlastného obsahu z najmenej 3-4 článkov/zdrojov. Zo zahraničných zdrojov povyberáme kľúčové slová, ktoré prispôsobíme na slovenský trh. Ak hľadáte čo najviac inšpirácií na svoj blogový článok, použite plugin do Chromu - Panda, ktorý podľa hlavných slov filtruje relevantný kontent. 

Najlepšie je vytvárať vlastný kontent s inšpiráciou z viacerých zdrojov.
Najlepšie je vytvárať vlastný kontent s inšpiráciou z viacerých zdrojov.

Nepretržitá činnosť 

Aktívny blog signalizuje, že váš biznis je stále nažive, vedie sa mu dobre, je sledovaný a zdieľaný. Ak nebudete pravidelne pridávať kontent, je to lepšie ako keby ste ho nepridávali vôbec. Blog je najlepšou cestou predstaviť seba ako autora a firmu ako odborníka v téme, s ktorou pracuje. Sharuje s vami novinky, zaujímavosti, zlepšováku ale aj interné poznatky. Dôležitá je reputácia firmy, budovanie vzťahov a samotný biznis. 

Distribúcia:

  1. Zistite, ktoré kanály váb budú najviac fungovať pri sharovaní kontentu.
  • Facebook- testujte články podľa organického dosahu a až potom vytvorte boost na post, ktorý bude mať najvyšší dosah.
  • Newsletter - raz za mesiac posielajte sumár článkov, ktoré majú najvyššiu čítanosť v to dané obdobie. 
  • Linkedin

Zdroj: www.forbes.com