Európske marketingové a technologické konferencie, ktoré stihnete ešte tento rok

Žiadny marketér učený z neba nespadol a tiež nikdy nedosiahne level, na ktorom sa už nemôže naučiť nič nové. Skúsenosti a vedomosti môže čerpať od svojich kolegov, z kníh, z online či offline školení. Žiadna z týchto metód sa však nevyrovná medzinárodným konferenciám, kde môže vidieť to najlepšie zo sveta, vyskúšať najnovšie technológie, stretnúť ľudí z fachu a vymeniť si s nimi skúsenosti. Preto vám prinášame tipy na 2 európske konferencie, ktoré ešte stíhate absolvovať do konca tohto roka.

Web Summit (5.-8.november 2018/Lisabon)

Web Summit asi netreba špeciálne predstavovať. O najväčšej technologickej konferencii, ktorá sa tento rok už tretí raz po sebe uskutoční v Lisabone, už asi počul každý, kto sa okolo marketingu aspoň trochu mihol. Ak ste však výnimkou, tu je zopár základných informácií.

Web Summit nie je výhradne podujatie určené pre marketérov. Minulý rok ho navštívilo vyše 51 000 návštevníkov. Tento rok organizátori očakávajú až 70 000 nadšencov technológií, marketingu a podnikania.  

Počas 4 dní konferencie sa predstavia stovky spíkrov. Medzi nimi napríklad Gillian Tans (prezidentka a výkonná riaditeľka Booking.com), Young Sohn (prezident a CSO Samsung), Ben Silbermann (spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ Pinterestu), Brad Smith (prezident Microsoft Corporation), Michelle Peluso (marketingová riaditeľka IBM) a mnohí ďalší. Keďže spíkrov je viac než tisíc, nezabudnite si spraviť plán workshopov, ktoré chcete navštíviť. Všetky totiž určite nestihnete. Pri plánovaní vám môže pomôcť aplikácia, ktorá je pre Web Summit vyvinutá.

Workshopmi však vaše dni určite končiť nebudú. Súčasťou konferencie je totiž aj after party, ktorá je ideálnym miestom na networking. A to nie jedna, ale hneď niekoľko, ktoré sú roztrúsené po celom Lisabone. Sledovať ich taktiež môžete v aplikácii.

Na Web Summite sa okrem iného predstaví aj viac ako 200 startupov. Súčasťou konferencie bude tiež súťaž o najlepší startup, ktorý bude vyhlásený počas podujatia.

Zatiaľ čo minulý rok platilo nežné pohlavie za vstupenku na Web Summit len 10% celkovej sumy, tento rok sa podobnej zľavy nedočkáte. Aktuálne stojí vstupenka 995 €. Budúci týždeň ju však kúpite už o 500€ drahšie.

Európske marketingové a technologické konferencie, ktoré stihnete ešte tento rok

ig:websummit

Slush (4.-5. december 2018/Helsinki)

Tesne pred Mikulášom si môžete odskočiť do fínskych Helsiniek na konferenciu zameranú na stratupy a budovanie novej generácie úspešných svetových firiem. V hlavnom meste Fínska sa na jednom mieste, v HelsinkiExpo and Convention Center, stretne viac ako 20 000 návštevníkov, 2 600 startupov a takmer 2 000 investorov z celého sveta. Podľa organizátorov je Slush niečo medzi konferenciou a festivalom, no rozhodne nie je biznisovým podujatím. Tvrdia, že je stretnutím komunity, ktorá miluje to, čo robí.

V úlohe spíkrov vystúpia napríklad Niklas Zennström (Skype & Atomico), Taizo Son (GungHo), Ilkka Paananen (Supercell), Risto Siilasmaa (Nokia) a mnohí ďalší.

A je tu aj dobrá správa pre ekologicky zmýšľajúcich návštevníkov. Festival Slush má certifikát EcoCompass. Využívaním výlučne vody z vodovodu, biologicky odbúrateľných jednorázových materiálov a tiež čisto zelenej elektrickej energie, chcú organizátori docieliť, že festival po sebe zanechá čo najnižšiu environmentálnu stopu.

Podobné podujatie realizujú organizátori aj v Šanghaji, Tokiu a Singapure.

Cena lístka sa líši od vášho statusu, štandardná suma je 895€. Ak však prichádzate ako startupista, vstupenka sa vám ujde len za 295€.

Európske marketingové a technologické konferencie, ktoré stihnete ešte tento rok

ig:slushhq