Obsah a dizajn pracujú vždy spoločne

Obsah a dizajn pracujú vždy spoločne
Ak chceme dosiahnuť optimálny úspech v oblasti content marketingu mali by sme svoj obsah obohatiť o dizajn, ktorý by mal byť do určitej miery aj kvalitný.

Nie ste presvedčený o tom, že váš obsah potrebuje plnohodnotný dizajn? Skúsme sa pozrieť, čo nám hovoria štatistiky.

  • 37% marketérov hovorí, že vizuálny marketing bola najpodstatnejšia forma obsahu pre ich podnikanie
  • Čítanie článku zaberá v prieme 3-5 minút, samozrejme závisí to podľa náročnosti a dĺžky článku. Dve tretiny ľudí uprednostňuje čítanie niečoho vizuálne atraktívneho. Týmto spôsobom dokážete náročnejší, odbornejší článok pre čitateľov dostatočne odľahčiť.
  • Ak je obsah, alebo dokonca vizuál webových stránok neatraktívny, až 38% užívateľov sa prestane stránkou zaoberať a opustí ju.  
  • Keď sa ľudia dočítajú zaujímavú informáciu, tak o tri dni si z nej zapamätajú len slabých 10%. Ak ku contentu pridáte aj vystihujúci obrázok, ľudia si po troch dňoch zapamätajú až 65% informácie.
  • Nezabúdajte mať svoj blog alebo webovú stránku s obrázkami plne kompatibilnú so svojim mobilným zariadením. Až 62% B2B obchodníkov, má svoj blog optimalizovaný pre mobilné zariadenia, v porovnaní s B2C predajcami, čo je cca 51%.
Obsah potrebuje aj plnohodnotný dizajn
Obsah potrebuje aj plnohodnotný dizajn.

Keď sme si už predstavili štatistické zhodnotenia dôležitosti obrázkov na blogu a webovej stránke, poďme si ozrejmiť, čo robiť v prípade, keď grafici nie sme. Všetci vieme, čo sa stane, keď sa copywriteri snažia byť dizajnérmi. Môže to skončiť s dodaním krikľavého vizuálu bez bielej plochy, ktorý skôr pripomína abstraktnú maľbu než infografiku, alebo moje obľúbené, vpisovanie textu do obrázka, ktorý vo finále nie je ani čitateľný. Faktom je, že aj keď nie ste vyškolení grafickí dizajnéri, v mnohých agentúrach budú od vás vyžadovať jednoduchú grafiku, dizajn alebo vyhľadávanie vhodných obrázkov do blogov. Je to šetrenie času a samozrejme aj peňazí. Nikdy neviete, kedy sa objaví naliehavý task a váš dizajnér má práve vtedy rozpracovaný veľký projekt.   

Bez ohľadu na to, na akom projekte, článku budete pracovať, nepotrebujete vyzerať ako amatéri. V ďalšom článku si prezradíme nástroje, ktoré nám dopomôžu k lepšiemu dizajnu.  

Zdroj:
www.socialmediatoday.com
www.socialmediaexaminer.com